✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

TGS ASA aksje

TGS aksje

Se om denne aksjen er over- eller undervurdert, og gjør egne analyser enkelt og visuelt gjennom Simply Wall Street.

Beskrivelse av selskapet:
TGS ASA er et globalt geofysisk selskap som leverer data og innsikt til olje- og gassindustrien. Selskapet spesialiserer seg på innsamling, analyse, og distribusjon av seismiske og geofysiske data, samt annen geovitenskapelig informasjon som hjelper energiselskaper med å finne og utvikle nye olje- og gassreserver. TGS har sitt hovedkontor i Asker, Norge, og er notert på Oslo Børs. Selskapet opererer i mange av verdens viktigste energimarkeder, inkludert Nordsjøen, Mexicogulfen og andre offshore områder.

Forretningsmodell:
TGS forretningsmodell er basert på å samle inn og selge seismiske og geofysiske data til olje- og gasselskaper. Selskapet utvikler og eier omfattende databiblioteker med seismiske data, geologiske kart og analyseverktøy, som gir kundene tilgang til viktig informasjon for leting etter nye ressurser. Inntektene genereres gjennom salg av lisenser til disse databibliotekene, samt gjennom tilpassede prosjekter der TGS samler inn data for spesifikke kunder. TGS har også utvidet sin portefølje til å inkludere data for fornybar energi, spesielt havvind, noe som gir selskapet tilgang til nye markeder.

Hvordan tjener de penger:
TGS tjener penger ved å selge seismiske data og relaterte tjenester til olje- og gasselskaper. Selskapet tilbyr både multiklient databiblioteker, der flere selskaper kan kjøpe tilgang til de samme datasettene, og proprietære datatjenester der TGS samler inn data eksklusivt for en bestemt kunde. Selskapet har også begynt å fokusere på nye muligheter innen fornybar energi, spesielt relatert til data for havvindprosjekter, som gir et potensial for fremtidig vekst.

Kjente konkurrenter:
TGS konkurrerer med andre store leverandører av seismiske og geofysiske data, som PGS (Petroleum Geo-Services), CGG, og Schlumberger. Konkurransen er intens, særlig i perioder med lav oljepris, hvor oljeselskapenes letebudsjetter ofte reduseres. TGS har en fordel ved å ha et bredt spekter av databiblioteker og en diversifisert portefølje av kunder. Selskapet står også overfor økende konkurranse fra aktører som retter seg mot fornybar energi.

Aksjeanalyse med Simply Wall Street:
For investorer som vurderer TGS ASA, kan Simply Wall Street tilby verdifull innsikt. Plattformen gir en vurdering av om aksjen er over- eller undervurdert, basert på selskapets økonomiske prestasjoner, markedsposisjon, og vekstmuligheter innen både olje og gass samt fornybar energi. Dette kan hjelpe deg med å ta velinformerte investeringsbeslutninger.

Se verdien til TGS ASA nå

Se om denne aksjen er over- eller undervurdert, og gjør egne analyser enkelt og visuelt gjennom Simply Wall Street.

Her kan du se hvilke bøker noen av verdens beste investorer har anbefalt i intervjuer og årsmøter opp igjennom årene. Jeg lenker til både lydbøker og fysisike bøker, slik at du kan finne bøkene de anbefaler i det formatet du liker best. Bare klikk på bildene under, og du vil se en liste over alle deres favoritter.

Warren Buffett

Charlie Munger

Bill Ackman