✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

Schibsted aksje

schibsted asa aksjer

Se om denne aksjen er over- eller undervurdert, og gjør egne analyser enkelt og visuelt gjennom Simply Wall Street.

Beskrivelse av selskapet:
Schibsted ASA er et norsk mediekonsern med en rik historie, grunnlagt i 1839, som i dag er en ledende aktør innen digitale markedsplasser, medier og teknologi i Norden. Selskapet driver noen av de mest kjente merkevarene i regionen, inkludert VG, Aftenposten, Finn.no, Blocket.se, og mange flere. Schibsted har hovedkontor i Oslo og er notert på Oslo Børs. Selskapet er delt inn i to hovedområder: Schibsted Marketplaces og Schibsted News Media, med ytterligere investeringer i vekstteknologier.

Forretningsmodell:
Schibsteds forretningsmodell er diversifisert, med inntekter som kommer fra en rekke kilder. Innen digitale markedsplasser genererer de inntekter fra annonsering, transaksjonsbaserte tjenester, og abonnementsmodeller. Mediedivisjonen tjener penger gjennom reklameinntekter, abonnementsavgifter, og betalt innhold. Selskapet investerer også i nye teknologier og oppstartsbedrifter for å sikre fremtidig vekst og innovasjon.

Hvordan tjener de penger:
Schibsted tjener penger primært gjennom annonsering og abonnementsbaserte tjenester. Inntekter fra digitale markedsplasser som Finn.no og Blocket.se er betydelige, særlig gjennom betalte oppføringer, premium-tjenester og transaksjonsgebyrer. Innen medievirksomheten kommer inntektene fra reklame og abonnementsavgifter for deres aviser og digitale nyhetstjenester. Selskapets investeringer i nye teknologier og startups gir også potensial for fremtidige inntekter.

Kjente konkurrenter:
Schibsted møter konkurranse fra både tradisjonelle mediehus og digitale plattformer. Innen markedsplasser konkurrerer de med globale aktører som eBay, samt lokale alternativer i de nordiske landene. Innen medievirksomheten konkurrerer de med andre store mediekonsern som Bonnier og Aller Media, samt nye digitale nyhetsplattformer.

Aksjeanalyse med Simply Wall Street:
For investorer som vurderer Schibsted ASA, kan Simply Wall Street være et verdifullt verktøy. Plattformen gir innsikt i om aksjen er over- eller undervurdert, basert på en detaljert analyse av selskapets økonomiske nøkkeltall og markedsposisjon. Dette gir deg mulighet til å gjøre informerte beslutninger før du investerer.

Se verdien til Schibsted ASA nå

Se om denne aksjen er over- eller undervurdert, og gjør egne analyser enkelt og visuelt gjennom Simply Wall Street.

Her kan du se hvilke bøker noen av verdens beste investorer har anbefalt i intervjuer og årsmøter opp igjennom årene. Jeg lenker til både lydbøker og fysisike bøker, slik at du kan finne bøkene de anbefaler i det formatet du liker best. Bare klikk på bildene under, og du vil se en liste over alle deres favoritter.

Warren Buffett

Charlie Munger

Bill Ackman