✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

Equinor ASA aksje

Equinor aksje

Se om denne aksjen er over- eller undervurdert, og gjør egne analyser enkelt og visuelt gjennom Simply Wall Street.

Beskrivelse av selskapet:

Equinor ASA er et norsk energiselskap med hovedkontor i Stavanger. Selskapet, tidligere kjent som Statoil, er en ledende aktør innen olje- og gassproduksjon globalt, samtidig som det har gjort betydelige investeringer i fornybar energi som vind- og solkraft. Equinor er notert på Oslo Børs og New York Stock Exchange.

Forretningsmodell:
Equinors forretningsmodell er bygget rundt utforskning, utvinning og salg av olje og gass. Selskapet opererer i en rekke geografiske områder, inkludert Nordsjøen, Nord-Amerika, og Brasil, og har også en voksende portefølje innen fornybar energi. I tillegg til produksjon, driver Equinor med raffinering og markedsføring av petroleumsprodukter, samt utvikling av energiløsninger for en lavkarbon fremtid.

Hvordan tjener de penger:
Hovedinntektskilden for Equinor er salget av olje og gass. Selskapet drar også nytte av sin verdikjede gjennom raffinerings- og markedsføringsaktiviteter. Med økt fokus på bærekraft, begynner Equinor også å generere inntekter fra fornybar energi, spesielt gjennom sine vindkraftprosjekter.

Kjente konkurrenter:
Equinor konkurrerer med store internasjonale energiselskaper som Shell, BP, TotalEnergies, og ExxonMobil. Innen fornybar energi møter de konkurranse fra selskaper som Ørsted, Iberdrola, og Vestas.

Aksjeanalyse med Simply Wall Street:
For investorer som ønsker å vurdere om Equinor ASA er en god investering, kan Simply Wall Street være et nyttig verktøy. Plattformen tilbyr detaljert aksjeanalyse, inkludert vurdering av om aksjen er over- eller undervurdert. Dette gir deg en enkel måte å ta velinformerte beslutninger basert på data og markedstrender.

Se verdien til Equinor ASA nå

Se om denne aksjen er over- eller undervurdert, og gjør egne analyser enkelt og visuelt gjennom Simply Wall Street.

Her kan du se hvilke bøker noen av verdens beste investorer har anbefalt i intervjuer og årsmøter opp igjennom årene. Jeg lenker til både lydbøker og fysisike bøker, slik at du kan finne bøkene de anbefaler i det formatet du liker best. Bare klikk på bildene under, og du vil se en liste over alle deres favoritter.

Warren Buffett

Charlie Munger

Bill Ackman