✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

Beste matkasse i 2024: Test av 3 populære matkasser

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

Matkasser har blitt en populær løsning for nordmenn som ønsker å spare tid i hverdagen uten å kompromittere på kvaliteten på middagen. Men med flere leverandører på markedet, kan det være vanskelig å vite hvilken som er beste matkasse for deg og din familie.

I denne testen har jeg vurdert tre av de mest populære matkassene i Norge: HelloFreshGodtLevert, og Adams Matkasse. Jeg går gjennom fordeler, ulemper, hvem de passer for, og andre brukeres erfaringer med dem.

Du vil også få gode rabatter her, slik at du potensielt kan spare mer penger på mat i tiden fremover.

HelloFresh

Fordeler:

  • Variasjon i menyer: HelloFresh er kjent for sitt brede utvalg av oppskrifter. De tilbyr alt fra tradisjonelle norske retter til internasjonale smaker, noe som gjør det enkelt å finne noe for enhver smak.
  • Fleksibilitet: Du kan velge hvor mange måltider du vil ha per uke, og det er enkelt å hoppe over leveringer hvis du for eksempel skal på ferie.
  • Brukervennlig app: Bestillinger, oppskrifter, og levering kan enkelt håndteres gjennom deres app, som er svært brukervennlig.
  • Kvalitetsingredienser: HelloFresh legger stor vekt på kvalitet, med ferske råvarer som ofte er lokalt produsert.

Ulemper:

  • Pris: HelloFresh ligger på den høyere enden av prisskalaen, noe som kan være en ulempe for familier med stramt budsjett.
  • Porsjonsstørrelser: Noen brukere har rapportert at porsjonene kan være litt små, spesielt for dem med større appetitt.
  • Miljøpåvirkning: Selv om HelloFresh jobber med bærekraft, får de noen ganger kritikk for emballasjen, som kan være omfattende.

Hvem passer HelloFresh for?

HelloFresh passer godt for deg som ønsker mye variasjon i kosten og verdsetter fleksibilitet i levering og menyvalg. Det er også ideelt for mindre familier eller par som ikke nødvendigvis trenger store porsjoner, og som har råd til å betale litt ekstra for kvalitetsmat og bekvemmelighet.

Hva sier brukerne?

På Trustpilot har HelloFresh fått en helt ok vurdering med en score på 3,7 av 5 stjerner. Brukerne roser spesielt variasjonen i menyer og kvaliteten på ingrediensene, men noen nevner prisen som en potensiell avskrekking.

Nå er en super anledning til å prøve HelloFresh

Spar opptil 1549 kroner når du kjøper dine første matkasser. Trykk på knappen under og kom i gang.

GodtLevert

Fordeler:

  • Fokus på norske råvarer: GodtLevert satser på å levere matkasser med fokus på lokale, norske råvarer av høy kvalitet.
  • Familievennlig: Menyene er ofte tilpasset barnefamilier, med retter som er enkle å lage og som faller i smak hos både voksne og barn.
  • Enkle oppskrifter: Oppskriftene er enkle å følge og krever ikke mye tid, noe som passer godt for travle hverdager.
  • Stor variasjon: GodtLevert tilbyr flere ulike matkassekonsepter, slik som «Ekspresskassen» for raske måltider og «Sunn & Lett» for dem som ønsker å spise sunnere.

Ulemper:

  • Mindre fleksibilitet: Sammenlignet med HelloFresh har GodtLevert litt mindre fleksibilitet når det gjelder å hoppe over leveringer eller tilpasse menyen.
  • Prisnivå: Som med HelloFresh, er prisen på GodtLevert relativt høy, spesielt for de mer spesialiserte kassene.
  • Emballasje: Som andre matkasser, kan også GodtLevert ha noe overflødig emballasje, selv om de jobber med å forbedre dette.

Hvem passer GodtLevert for?

GodtLevert er et godt valg for barnefamilier som ønsker sunne, varierte måltider med norske råvarer. Det passer også for de som liker enkelhet i matlagingen og verdsetter lokale ingredienser.

Hva sier brukerne?

På Trustpilot har GodtLevert en solid score på 4,0 av 5 stjerner. Brukerne setter pris på de familievennlige oppskriftene og kvaliteten på råvarene, men noen har påpekt at de ønsker mer fleksibilitet i leveringene.

Få et knalltilbud i dag!

Sørg for å opprette bruker før August er over, og behold rabatten du får via meg. Når du klikker på knappen under bildet, vil velkomsttilbudet aktiveres, slik du ser på bildet:

Adams Matkasse

Fordeler:

  • Fokus på sunn mat: Adams Matkasse har et sterkt fokus på sunn, næringsrik mat. De tilbyr mange kassetyper som fremmer et balansert kosthold, inkludert glutenfrie og laktosefrie alternativer.
  • Store porsjoner: Adams Matkasse er kjent for sine generøse porsjonsstørrelser, noe som gjør den til et godt valg for større familier eller personer med stor appetitt.
  • Variasjon: Med et bredt utvalg av oppskrifter som ofte endres, er det alltid noe nytt å prøve.

Ulemper:

  • Leveringstidspunkter: Noen brukere har rapportert at leveringstidspunktene kan være litt upraktiske, spesielt i travle hverdager.
  • Mindre kjent merke: Selv om Adams Matkasse har gode anmeldelser, er det fortsatt mindre kjent enn konkurrentene, noe som kan gjøre at noen potensielle kunder er usikre.
  • Emballasje: Som de andre, kan også Adams Matkasse ha utfordringer med emballasje som genererer en del avfall.

Hvem passer Adams Matkasse for?

Adams Matkasse er ideell for store familier eller de som ønsker sunne, næringsrike måltider med store porsjoner. Det er også et godt valg for de med spesifikke kostholdspreferanser, som glutenfritt eller laktosefritt.

Hva sier brukerne?

Adams Matkasse scorer 4,3 av 5 stjerner på Trustpilot. Brukerne fremhever spesielt de store porsjonene og sunne oppskriftene, men noen ønsker seg bedre fleksibilitet i leveringstidspunktene.

Hvilken er beste matkasse for deg?

Spør du meg, er det ikke noe i veien for å prøve alle sammen. Du får tross alt gode rabatter via denne siden også. Men dersom jeg skal prøve å kategorisere disse etter ulike behov vil jeg si følgende:

HelleFresh: for par og små familier

HelloFresh er et kjempegodt valg hvis du ønsker variasjon i måltidene og en fleksibel løsning som lar deg tilpasse leveringer til din timeplan. Det er spesielt bra for par eller travle familier som vil ha kvalitetsingredienser og er villige til å betale litt ekstra.

Godt levert: for barnefamilier

GodtLevert passer perfekt for familier med barn, takket være enkle og familievennlige oppskrifter med norske råvarer. Det er en pålitelig løsning for travle hverdager når du trenger en rask og sunn middag.

Adams Matkasse: For store familier og spesifikke kostholdspreferanser

Adams Matkasse er et utmerket valg for større familier eller de som har spesifikke kostholdspreferanser som glutenfritt eller laktosefritt. De store porsjonene og sunne oppskriftene gjør dette til en favoritt blant mange.

Valget av matkasse avhenger i stor grad av dine spesifikke behov og preferanser. Alle de tre matkassene har sine styrker og svakheter, men de tilbyr alle en praktisk måte å spise godt på uten å bruke mye tid på matlaging. Uansett hvilken du velger, kan du være trygg på at du får gode råvarer levert rett på døren.

Så, hvilken matkasse vil du prøve?

Les også: 9 Smarte tips til hvordan spare penger på mat og dagligvarer

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Vil du støtte arbeidet mitt?

Da kan du gjerne spandere en kaffekopp på meg, gjennom en donasjon via knappen under.

Artikkelforfatter

Picture of Fokusinvestoren

Fokusinvestoren

Jeg er en hobbyinvestor som har investert i aksjemarkedet i over 13 år og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler